Serbian Albanian English Russian

Novosti

CONBAK

 

                 Frigoterm se može pohvaliti redovnim učešćem na Međunarodnom sajmu CONBAK EXPO BALKAN. Specijalizovana medjunarodna manifestacija mašina, sirovina, aditiva i začina za pekare, konditore i ugostiteljstvo, gde posetioci imaju priliku da se upoznaju sa novinama u oblasti savremene tehnologije, pekarske, ugostiteljske i konditorske industrije.

Frigoterm je učesnik sajma od 2008-2015 godine.

 

Hladjenje

 

Osnovni razlog hlađenja namirnica je sprečavanje razvoja mikroorganizama koji utiču na kvalitet hrane. U osnovi  imamo duboko zamrzavanje za čuvanje do godinu i više godina, i kratkotrajno čuvanje sveže hrane.
 
Na temperaturi od -18 do 4  i od 63 do 100  većina bakterija se ne množi ali i ne ugiba. 
Na temperaturi od 4 do 15  i od 40 do 63  je spori rast
Na temperaturi   od 15 do 36 i od  38 do 40 je značajan rast
Na temperaturi od 36 do 38 je brzi rast bakterija
Opširnije: Zašto hladimo?

 

Hladjenje

 

Princip rada rashladnog uredjaja

Proces hladjenja se odvija na sledeći način: Kompresor sabija rashladni fluid (freon) iz prostora nižeg pritiska u prostor višeg pritiska, odnosno uzima fluid iz isparivača i sabija u kondenzator. Prilikom sabijanja rashladni fluid, njegov pritisak se povećava, a samim tim dolazi do zagrejavanja fluida. 

Opširnije: Princip rada rashladnih uređaja

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image